Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fintechbolaget Hubins lanserar investeringssida för exklusiva investeringar

Hubins AB, det Göteborgsbaserade fintechbolaget breddar nu sitt utbud genom att lansera en investeringssida för exklusiva investeringar på sin plattform Hubins.com. Fokus kommer att riktas mot onoterade investeringar som exempelvis onoterade aktier, VC-fonder, hedgefonder eller andra investeringar som normalt sett kan vara svåra att få tillgång till och där det kan krävas stora belopp för att kunna investera.

– Äntligen kan vi erbjuda investeringar på vår plattform i form av exklusiva investeringar som annars är svåra att få tillgång till som investerare. Vi hoppas att denna lansering kommer attrahera nya kunder och även skapa mervärde för våra befintliga kunder. På kort sikt kommer vi enbart erbjuda ett fåtal unika investeringsalternativ men tanken är att utbudet ska breddas över tid, berättar VDn Carl-Johan Nyrén.

Hubins roll i investeringsprocessen kommer att vara i form av att man erbjuder en digital anslagstavla och ett tekniskt verktyg där investeringar kan presenteras. Den första investeringsmöjligheten som presenteras på Hubins.com är en nyemission för spelstudion The Fully Arcade. The Fully Arcade har det senaste året arbetat med utvecklingen av två spelprojekt, Swing of Things och debutspelet Fenderball som planeras att släppas under tidigt 2023. Spelet har redan blivit lovordat av både testspelare och flera av världens största spelplattformar.

– Vi tycker att detta blir ett intressant första investeringsalternativ då kapital för denna typ av bolag oftast brukar resas exklusivt via VC-fonder, publishers eller olika private placements, avlutar Carl-Johan Nyrén.

John Rejnäs, VD på The Fully Arcade kommenterar:
– Det ska bli otroligt kul att genomföra den här kapitalresningen tillsammans med Hubins. Vi har tidigare genomfört en mindre strategisk emission men avser nu ta in nya ägare för att kunna färdigställa vårt första spel Fenderball, som väntas lanseras Q1 2023, och vi tror verkligen att Hubins är plattformen som kan hjälpa oss med detta och att vi kan växa tillsammans.

Leave a comment