Skip to content Skip to footer
Loading data...
Loading data...
Loading data...
Loading data...
Loading data...
Loading data...
Loading data...
Loading data...
Loading data...
Loading data...
Fintech-företag

Svenska Fintech-företag

Alwy

Alwy är en snabbväxande ekonomitjänst som förbättrar privatpersoners ekonomi och sparande. Företaget grundades 2020 med visionen att bli den ledande finansiella plattformen för att göra smarta val när det kommer till ekonomin.

Alwy utvecklar egna verktyg och lösningar tillsammans med samarbetspartners för att förbättra individers ekonomiska förutsättningar och hjälpa användarna till en bättre vardag och framtid. För mer information besök:
alwy.se
Alla nyheter från Alwy.

Datia

Datia är ett fintechbolag med målet att accelerera övergången till hållbara investeringar. Datia grundades 2019 av Juan Manuel Serruya och Manne Larsson och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och har ett kundnätverk med över 100 miljarder dollar under förvaltning.

För mer information, besök https://datia.app

Froda

Froda grundades 2015 med en tydlig idé – ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med bolagets tjänst blir det smidigt och prisvärt för företagare att investera i sina idéer. Genom att digitalisera processen har Froda gjort det möjligt att hjälpa fler företag med finansiering skräddarsydd efter just deras unika verksamhet och dess behov. Ett smartare företagslån, helt enkelt.

Hubins

Hubins är ett fintechbolag från Göteborg som tillhandahåller en investeringsplattform med en kapitalförsäkring och en investeringssida som är anpassad för onoterade och alternativa investeringar. Hubins har vidare tillstånd från svenska Finansinspektionen som försäkringsdistributör och erbjuder den svenska marknadens mest flexibla kapitalförsäkringslösning. All försäkringsdistribution sker helt digitalt via plattformen Hubins.com

Lendo

Lendo är ett Schibsted-ägt fintechbolag som tillhandahåller en smidig och enkel jämförelsetjänst för finansiella produkter inom lån så som privatlån, billån, bolån och företagslån. Lendo hjälper tusentals konsumenter och företag varje dag att jämföra lån för att stärka dem i deras beslutsfattande, och finns verksamma i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Spanien och Portugal. Idag samarbetar Lendo med ett stort antal banker och långivare.

Surfboard Payments

Surfboard Payments är ett svenskt mjukvarubolag med 45 anställda i Stockholm, Sverige och Chennai, Indien, som utvecklar mjukvarubaserade betallösningar som används i nya interaktiva skärmar vända mot konsumenterna, vid utcheckning och genomförande av betalningar. All utveckling sker med kundresan i primärt fokus för en användarvänlig och identisk upplevelse oavsett enhet. De dynamiska och interaktiva skärmarna möjliggör marknadsföring till rätt person, vid rätt tidpunkt och på rätt plats, och med hjälp av den nya tap to phone-teknologin kan handlarna förvandla sina smartphones till betalterminaler.

Tioex

Tioex är en medlemsbaserad plattform som möjliggör för privata investerare att investera i de mest intressanta privata techföretagen i olika faser. Tioex har faciliterat finansieringsrundor där medlemmarna investerat i svenska onoterade toppbolag så som Klarna, Einride, Tioex, Digiexam och Truecaller. Tioex sköter allt administrativt arbetet tills dess att respektive bolag säljs eller noteras. Tioex lanserades 2020 av Johan Hägglund som tidigare bland annat grundat den digitala provplattformen Digiexam. För mer information, besök tioex.se.

Vourity

Vourity är ett svenskt snabbväxande fintech-bolag som via sin SaaS-plattform erbjuder öppna, skalbara och flexibla lösningar för betalning, bokning och access i obemannad fysisk miljö. Vår utgångspunkt är betalning via öppna betalsätt såsom alla betalkort och Swish men även kryptovaluta för elbilsladdning samt många andra användningsområden för den nya ekonomin. Vourity grundades 2018, huvudkontoret ligger i Solna utanför Stockholm.

Purspot

Purspot är ett Svenskt Fintech-bolag som erbjuder mobila betallösningar som digitaliserar fysisk handel, såsom restaurangbranschen.

Dom erbjuder flera olika betallösningar för att effektivisera försäljningen; Mobil OnlineOrder, Mobilt kassasystem inbyggt i betalterminal, IoT betalningar, etc.

P.F.C.

P.F.C. – Personal Finance Co. grundades 2018. “Vi tror att fantastisk teknik och design kommer att möjliggöra en bättre vardagsupplevelse av att hantera dina pengar. En upplevelse där finansiella tjänster är både enkla och personliga att använda, samtidigt som de är tillgängliga för fler till en rimlig kostnad. Vi bygger en privatekonomiapp för att hjälpa våra kunder att uppnå ekonomiskt välbefinnande.”

Mynt

Mynt är ett svenskt fintechbolag som erbjuder smarta företagskort integrerade med bokföringen. Lösningen ersätter helt privata utlägg, då varje anställd får ett eget företagskort med individuell köpgräns – kostnadsfritt. När köp görs skickas kvittona rätt in i bokföringen.