Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lendo Group förvärvar danska bank-plattformen Mybanker

Lendo, en nordisk ledande jämförelsetjänst för lån, förvärvar danska bank-plattformen Mybanker. Lendo Group stärker därmed sin position på den nordiska marknaden och breddar sitt erbjudande inom jämförelse av bolån.

Mybanker har mer än tjugo års erfarenhet av att hjälpa konsumenter i Danmark att jämföra bankerbjudanden och bolåneerbjudanden genom en enkel digital tjänst. Med Lendo Group som ny ägare kommer Mybanker att bygga vidare på sitt redan starka varumärke och produktutbud, vilket möjliggör för fler konsumenter att fatta informerade beslut i valet av bank och bolån.

Lendo är en nordisk ledande jämförelsetjänst för lån som hjälper tusentals konsumenter varje dag att fatta informerade beslut gällande lån och ekonomi. Med förvärvet av Mybanker stärker Lendo sin position på den danska marknaden och breddar sitt erbjudande inom jämförelse av finansiella produkter i norden och Europa.

Med Lendo Group som ny ägare får Mybanker fler resurser att växla upp inom marknadsföring och produktutveckling för att ytterligare stärka deras position som ledande aktör på den danska bank- och bolånemarknaden.

Mybanker kommer fortsatt att bedrivas som en separat plattform och ett separat varumärke med delade operationella resurser från Lendo. Mybanker blir en del av Lendo Group som har starka ambitioner att bli en ledande jämförelsetjänst för finansiella produkter i Europa. Därmed stärker även Lendo sin position som aktör inom jämförelse av bolån.

Nyligen lanserade Lendo jämförelse av bolån i Norge och Portugal. Även den svenska jämförelsetjänsten Compricer blev nyligen en del av Lendo Group där Lendo driver bolåneplattformen på Compricer.se.

Roar Bjærum, CEO inom Lendo Group, kommenterar förvärvet av Mybanker:

“Vi är glada över att Mybanker nu ansluter till Lendo Group. Mybanker är ett uppskattat och starkt varumärke på den danska marknaden som delar Lendos mission om att stärka konsumenter i deras beslutsfattande kring lån och ekonomi. Vi ser fram emot att Mybanker blir med på vår resa mot att bli en ledande jämförelsetjänst för lån på den Europeiska marknaden.

Förvärvet möjliggör för både Lendo och Mybanker att fortsätta innovera och utveckla kunduppevelsen som stärker dem i deras beslutsfattande. Det möjliggör också för Lendo att fortsätta utveckla den finansiella marknaden i norden och i Europa”.

Lendo grundades 2007 i Sverige och har de senaste åren investerat i expansion mot andra nordiska och europeiska marknader. Idag är Lendo en ledande jämförelsetjänst för privatlån i norden, och erbjuder även jämförelse av billån, företagslån, kreditkort och bolån. Lendo Group är ett helägt dotterbolag till koncernen Schibsted, en familj av starka varumärken såsom Prisjakt, Aftonbladet, Blocket med över 5000 medarbetare.

Mikaela Grännby, Executive Vice President för Lendos nya marknader (Danmark inkluderat) är också förväntansfull över att se att ytterligare en populär tjänst blir en del av Lendo-familjen.

“Att skapa tillväxt på den danska marknaden är en strategisk prioritet för Lendo Group och i och med förvärvet av Mybanker adderar vi ett välkänt varumärke till Lendo Group. Lendo Danmark är i en spännande utvecklingsfas och förvärvet stärker därmed Lendos position på den danska marknaden. Vi ser också fram emot att välkomna nya duktiga kollegor i teamet hos Mybanker som har byggt ett imponerade starkt varumärke och en uppskattad tjänst under tjugo års tid.”