Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lesslie siktar på att bli neobank med nytt kapital från kända techprofiler

Fintechbolaget Lesslie Technologies betalningstjänst, Lesslie Pay, som underlättar för företag med utlandsbetalningar växer så det knakar.

Bolagets framgångar har lockat nya investerare såsom Klarnas tidigare CTO David Craelius samt Swish tidigare ordförande Erik Seifert.

Båda deltar i en investeringsrunda på totalt 10 miljoner kronor och ska ta plats i styrelsen. Lesslie är ett licensierat betalningsinstitut som grundades 2020 av tidigare Nordeachefen Gunnar Rytterling, Klarnaveteranen Oscar Viken och utvecklaren Filip Haglund.

Bolagets första tjänst, Lesslie Pay, som fokuserar på att underlätta för bolag med utlandshandel har tagits emot väl av kunderna. Nu vill bolaget fortsätta växa inom samma kundvertikal och fyller på kassan med 10 miljoner kronor i en nyligen genomförd nyemission.

2022 tog bolaget in 12 miljoner av bland andra Willem De Geer och investmentbolaget YLD samt Humble Group-grundaren Noel Abdayem.

Bolagets betaltjänst Lesslie PAY förenklar för företagare som handlar med utlandet genom att den integreras med bokföringen och ger en bättre växelkurs än svenska banker. Bolagets långsiktiga vision är att erbjuda flera bank- och CFO-relaterade tjänster, men under det senaste året har det stått klart att effektivisering och kostnadsbesparingar för utlandsbetalningar har efterfrågats mest av bolagets kunder.

Den nya investeringen kommer därför primärt att användas för att fördjupa funktionaliteten i Lesslie Pay och att tjänsten ska kunna integreras med fler bokföringssystem.

Intresset bland företagskunder för vår utlandsbetalningstjänst har fullkomligt exploderat under våren vilket är naturligt med tanke på det utmanande makroläget. Lesslies tjänst sparar årligen flera miljoner för våra företagskunder genom att sänka bankavgifter på utlandsbetalningar. Kundbasen har det senaste halvåret vuxit med över 300% och vi har en kontrakterad volym på över 3 miljarder kronor. Vårt tydliga fokus har tilltalat investerare.

Bland investerarna i den senaste rundan, som totalt tillför Lesslie 10 miljoner kronor, finns bland annat Klarnas och Evolution Gamings tidigare CTO David Craelius och Swish tidigare ordförande Erik Seifert. De båda kommer även att ta var sin plats i Lesslies styrelse framöver. Även Quinary Investment och Njord Ventures är med på investerarlistan. David Craelius om sin roll och investeringen i Lesslie:

“Jag har byggt stora utvecklingsteam som tagit fram framgångsrika finansplattformar under min karriär. Men det var länge sedan jag såg ett så väl positionerat bolag. Lesslie har lyckats hitta ett gap i marknaden som ingen annan agerar på och kunderna älskar tjänsten. Det är en komplex plattform att bygga och jag är imponerad över den tekniska höjden bolaget besitter. Jag ser fram emot att följa och bidra till bolagets fortsatta utveckling.”

Gunnar Rytterling, grundare och VD, Lesslie, avslutar:
“Vi ser ett enormt behov på kundsidan av vår tjänst Lesslie PAY och kan med hjälp av vårt kapitaltillskott satsa ännu mer på att förbättra tjänsten och nå ut kommersiellt. Vi vill även bygga fler kringtjänster för just utlandshandel för att verkligen hjälpa alla Sveriges importörer och exportörer. Vårt fokus nu är inom vertikalen utlandshandel och lösa fler problem för just dessa kunder med vår mjukvaruplattform.”

Leave a comment