Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Succé för Samblas reklamfilmer – “resultatet är över förväntan”

I mars presenterade låneförmedlarna Sambla sina nya TV-reklamer som bestod av tre filmer där alla hade ett ämne gemensamt – igenkänning. Sedan kampanjen lanserades kan Sambla konstatera att mottagandet har varit positivt och att antalet låneansökningar ökat med 36 procent.

– Resultatet har varit över förväntan. Från lanseringen i mars fram till idag kan vi se att 80 procent av våra kunder har nåtts av kampanjen, vilket är jätteroligt

När Sambla presenterade sina nya reklamfilmer i våras var målsättningen att belysa hur vanligt det är att privatpersoner dras med olika lån – och att det finns en lösning. Med en humoristisk touch kan tittare bland annat se hur en person befinner sig på ett cocktailparty och förföljs av karaktärer som symboliserar motorcykellån, båtlån och ett gammalt reselån, en situation som är vanligare än vad gemene man kanske tror. Tre månader efter att reklamkampanjen lanserades har

Samblas varumärkeskännedom ökat från 17 procent till 43 procent.

– Vi är väldigt nöjda med effekten som den här kampanjen har haft. Syftet var att på ett lättsamt och humoristiskt sätt visa att lån är ett vardagligt problem som många upplever, och det budskapet har verkligen nått fram.

Vi vet att det är vanligt att det känns jobbigt att göra något åt sina lån, vissa vet inte ens att det går att sänka kostnaderna, och det är där vi kommer in i bilden. Det går faktiskt att åtgärda väldigt lätt, säger Sofia Ekholm.

Samla alla lån och sänk kostnaderna

Det svenskgrundade Fintech-företaget Sambla är idag en av de ledande jämförelsetjänsterna för privata lån och bolån i Norden. Genom att erbjuda upp till 40 långivare kan kunder jämföra villkor, samla sina lån och därmed sänka sina lånerelaterade kostnader. Efter reklamfilmernas succé under våren vill Sambla använda det stora intresset för att nå ut och hjälpa ännu fler privatpersoner att få ordning på sin ekonomi.

– Fördelen med vår tjänst är att istället för att man själv ringer upp alla banker och långivare så gör vi det jobbet åt kunden. Vi finns där i varje steg och ser till att kunden får det bästa som marknaden har att erbjuda, säger Sofia Ekholm innan hon avslutar:

– Vi upplever att det finns ett tabu kring just lån och krediter som vi vill motarbeta. Genom att upplysa folk om att det går att få hjälp med sin ekonomi på ett smidigt sätt vill vi förändra stigmat och hjälpa privatpersoner till ett bättre liv, utan stress över gamla lån.

Leave a comment