Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Småbarnsföräldrar lanserar fondplattform

Fintech-bolaget Alwy erbjuder en ekonomitjänst med ambitionen att förbättra privatpersoners hela ekonomi i en och samma tjänst. Nu lanserar man Alwy Premium för de som vill ta nästa steg i sin ekonomiska utveckling.

Sedan starten 2020 har de tre grundarna och småbarnsföräldrarna Christoffer Long, David Ekeflod och Lina Mattsson lyckats få flera tusen användare att ansluta sig till Alwy. Man har även fått stora namn inom finans och tech att investera och engagera sig i verksamheten.

Bland annat har Mikael Karlsson, med erfarenhet från företag som Quickbit, Klarna och American Express, tillsatts som ordförande i styrelsen. Tillsammans med samarbetspartnerna Bricknode och Evida har Alwy lyckats bygga en fondplattform på bara fem månader.

Fondhandel blir en del av Alwy Premium. Premiumtjänsten är unik i sitt slag då det kommer att vara den första helhetslösningen på marknaden. “Idag finns det många bra tjänster som hjälper dig med delar av din privatekonomi men med premiumtjänsten och fondhandel kommer Alwy att bli den första tjänsten där man nu både kan kontrollera och optimera sin ekonomi men även investera” kommenterar Christoffer Long.

Utöver fondplattformen så lanserar Alwy en finansiell coach där man som premiumkund får tillgång till en personlig civilekonom som hjälper till att hitta potentialen i ekonomin och kan även agera som ett bollplank till stora och små frågor.

“Detta är en tjänst som tidigare har varit reserverad för bankernas private banking kunder och det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda denna till den vanliga svensken till ett väldigt attraktivt pris. Istället för att kunden ska betala procentenheter per år så tar vi enbart ut en fast månadskostnad” berättar Christoffer Long.

Samarbetet med Bricknode och Evida ligger till grund för fondplattformen hos Alwy. Bricknode levererar den underliggande infrastrukturen och depåhanteringen med en molnbaserad investeringsplattform.

”Vi är stolta över att kunna lansera denna investeringsplattform tillsammans med Alwy och Evida samt att kunna bidra från vårt håll genom att göra det enklare och billigare att lansera nya innovativa tjänster för privatekonomin”, säger Erik Hagelin, vice VD för Bricknode.

Värdepappersbolaget Evida möjliggör att användarna kan öppna ett ISK-konto hos dem och det är även de som står för licenserna. ”Samarbetet med Alwy och Bricknode är väldigt intressant för oss på Evida, främst för det finns en fantastisk potential i Alwy som inte existerar på marknaden idag.

Det ska bli spännande att se vart samarbetet kan leda och vad vi kan åstadkomma i framtiden”, säger August Schmitz, VD för Evida.

Leave a comment