Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa slutför förvärv av den svenska open banking-plattformen Tink

Nu står det klart att Visa slutför förvärvet av den svenska open banking-plattformen Tink, som gör det möjligt för finansinstitut, fintechs och handlare att bygga finansiella produkter och tjänster.

Sammanslagningen av Tink och Visa väntas innebära stora fördelar för bolagens kunder. Med ett enda API kan kunderna flytta pengar, få tillgång till bättre och mer anpassade verktyg för hantering av bland annat finansiella data och finansiella mål.

“Digitala verktyg driver den nya ekonomin. Kombinationen av Visa och Tink innebär en möjlighet att erbjuda ett större urval av kvalitativa digitala tjänster för hantering av pengar i en tid där gränsen mellan handel, finansiella tjänster och betalningar suddas ut”, säger Charlotte Hogg, vd för Visa i Europa.

Jack Forestell, produktchef, Visa:
“Öppenhet och innovation är två viktiga element för att främja tillväxt av framtida digitala finansiella tjänster. Kombinationen av Visas beprövade infrastruktur och uthållighet genom investeringar i cybersäkerhet samt Tinks API:er, teknologi och kundrelationer kommer driva på utvecklingen av öppna banktjänster i världen. Tillsammans kan vi skapa en säker och pålitlig plattform för innovation”